Clubkampioenschappen 2022

Op zaterdag 2 juli 2022 werd gestreden om de TTB-prijzen bij de clubkampioenschappen van deze triatlonvereniging. De jongsten legden een wat kortere afstand af, maar de senioren hebben 500 meter gezwommen, 21 kilometer gefietst en 6 kilometer hardgelopen. Al met al is dat iets meer dan een 1/8e triathlon. Deze afstand staat ook wel bekend als de sprinttriatlon.

Molenbrugger Sven Strijk overbrugde deze afstand als snelste man in een tijd van 1 uur, 1 minuut en 10 seconden. Op de fiets werd hij belemmerd door een tractor waar hij niet zomaar voorbij kon, anders was hij ongetwijfeld nog wat sneller geweest. Jan Boot, die met het jaar sneller wordt, finishte 1 minuut en 20 seconden later dan Sven en werd hiermee 2e. Wouter van Catz zorgde er met een eindsprint op het loopparcours voor dat hij een derde plaats veilig stelde.

Nadine Naaijkens uit Bodegraven was de snelste dame, en had voor hetzelfde parcours slechts 1 uur, 13 minuten en 52 seconden nodig. De snelle zwemster was heel tevreden met haar fietstijd, en had het vooral zwaar tijdens het lopen. De tweede dame, Rosanne Malschaert, blonk juist uit bij het lopen en was daar blij verrast mee. Erika Geelkerken completeerde het podium en was vergenoegd met haar PR.