Zwiften met TTB

In de wintermaanden kun je op donderdagavond om 19.30 uur meedoen met onze Zwift training. Die wordt gegeven door trainer Guido. Hieronder legt hij uit hoe deze training in zijn werk gaat.

Wat heb je nodig?
Allereerst een abonnement op Zwift, verder natuurlijk een smart-trainer (Tacx, Elite, Wahoo… het maakt niet uit). Het liefst twee beeldschermen en een webcam, kan computer, tablet of telefoon zijn. Op het ene scherm Zwift en op het andere scherm, in je browser of via de app, Jitsi-meet, daarmee kan je dan je clubgenoten in het “echt” zien zweten. En als laatste en misschien wel belangrijkste, een goede grote ventilator.

Voorbereiding
– Abonneer je op Zwift of (re-)activeer je abonnement.
– Volg mij op Zwift, dat doe je in Zwift of in de Zwift-Companion app via “Find Zwifters”. Mijn naam in Zwift is “Gi Go” (ik ben herkenbaar aan de foto in TTB-tenue). Alleen als we elkaar volgen kunnen we met zijn allen aan een Zwift-Meetup deelnemen.
– Voor de donderdagtraining gebruiken we Meetups, waar ik je elke donderdag een uitnodig voor stuur. In de uitnodiging staat wanneer, hoe laat en welke intervaltraining we gaan doen. Via de companion app, handig als je die op je telefoon hebt, kan je de uitnodiging al accepteren zonder dat je Zwift hoeft te starten.

Deelnemen
– Start Zwift en rijd alvast wat warm in willekeurig welke wereld. Als het goed is heb je een uitnodiging gehad voor de Meetup en heb je deze geaccepteerd. Tegen de tijd dat de training start geeft Zwift vanzelf een waarschuwing om te switchen naar de Meetup, switch en we zijn klaar om gezamenlijk te trainen. Als je nu naar de Workouts gaat (menu – Workouts of druk op de “E”) dan kan je de workout selecteren die we die avond gaan doen. Zorg dat de “Erg-mode” aanstaat, anders reageert je trainer niet op de intervallen.
– Start bij voorkeur ook de “Jitsti-meet” meeting. Daarvoor ga je met je browser (liefst Chrome of via de app) naar de volgende link: https://meet.jit.si/TTBzwifttraining en klik op “Join meeting”.
– Zorg dat je ventilator aan staat en dat je water en een handdoek bij de hand hebt want het wordt zweten.
– Start op tijd (minimaal 10 minuten eerder dan de Meetup start) zodat we samen kunnen starten met fietsen.

En dan vanaf 19:30 uur is het vol aan de bak in Zwift. Nouja, vol aan de bak, iedereen op zijn eigen niveau, in zijn eigen tempo. Zwift zorgt ervoor dat we ondanks de niveauverschillen, via de “keep together” modus toch samen kunnen fietsen. Via Jitsi-meet kunnen we elkaar zien en horen en kunnen we elkaar aanmoedigen om er een mooie training van te maken

Wil je meer info over groepsintervaltrainingen… Google “Zwift group workout”. Of bekijk deze website.

Dus, elke donderdagavond om 19:30 uur TTB Zwift training, een uur lang samen met je clubgenoten rijden, beetje afzien en een beetje ontspannen. Doe je mee?