Mannen 1eDivisie promoveren naar Eredivisie

Zaterdag 16 september was de laatste wedstrijd van de teamcompetitie en hier kwamen al onze 3 teams in actie!

Onze 3eDivisie mannen beten het spits af en deden dat fantastisch. Wouter, Roland, Bastijn en Jan wonnen namelijk de team relay!! Dit leverde ze een tweede plaats in het eindklassement op, geweldig gedaan! 🥳

Na de mannen was het de beurt aan de vrouwen met Vivian, Rosanne, Cissy en Jonne. Rosanne vertelt: “Ieder heeft op z’n eigen niveau goed gestreden. Onze strategie was om te starten met onze sterkste vrouw, om zo lang mogelijk voorin het veld te blijven en te kunnen stayeren bij de kopgroep. Vief wist zich ondanks de misselijkheid goed staande te houden. Ze gaf ‘het denkbeeldige stokje’ aan mij over met een derde plek. Ik kon vervolgens met zwemmen het gat naar de nummer 2 en 3 dichten (heel blij mee). Fietsen bleef ik stabiel en hardlopend kon ik de nummers 1 en 2 inhalen. Vervolgens was het de beurt aan Cissy om in koppositie te starten met zwemmen. Dat heeft ze dapper verdedigd, net als Jonne. Uiteindelijk was het niveau van de andere teams toch wat te hoog gegrepen en werden we 10e.” De dames behaalden hiermee een 9e plek in het eindklassement. 👏🏻

Aan het eind van de middag was het tijd voor de mannen 1eDivisie. Siwar, Thijmen, Stefan en Andy maakten er een spannende strijd van. Siwar startte razendsnel en zette de beste tijd neer van het hele veld. De andere mannen konden deze koppositie niet vasthouden maar hebben gestreden voor wat ze waard waren: een nette 10de plek en een 12de plek in het eindklassement. Hiermee promoveren ze volgend jaar naar de Eredivisie! 🤩