80 deelnemers tijdens zwemloop

Het zit er weer op! Op zondag 17 maart vond de 23ste editie van de zwemloop van Triathlon Team Bodegraven plaats. Behalve veel leden van de TTB deden triatleten, lopers en zwemmers uit de hele regio mee met dit evenement. Waar er vorig jaar nog ongeveer 40 deelnemers waren, stonden er deze keer maar liefst 80 sportievelingen aan de start voor een mini-kort, mini-lang, achtste of kwart afstand. Opmerkelijk was het grote aantal deelnemers bij de jeugd: 20 kinderen volbrachten de zwemloop en leverden een mooie sportieve prestatie.

De mini-kort (100 meter zwemmen en 1,25 kilometer hardlopen) werd bij de jongens gewonnen door Luuk Noordergraaf, op de voet gevolgd door Quin van Bergen die slechts 1 seconde moest toegeven op Luuk. Martin de Groot maakte het podium compleet. Bij de meisjes mocht Laura de Groot plaatsnemen op de hoogste trede en ging Cataleya Soudant er met het zilver vandoor.

Bij de mini-lang (250 meter zwemmen en 2,5 kilometer hardlopen) was Lars van Bergen de snelste bij de jongens, werd Roy van der Neut tweede en Joey Groenhorst derde. Bij de meisjes kwam Florence Schijf als eerste over de finish, gevolgd door Noa Rijkaart.

De achtste afstand werd bij de heren gewonnen door Jan Boot. Bart Witzier nam het zilver in ontvangst en Kevin Hofman het brons. Melissa de Bruin-Roks was de snelste bij de vrouwen, gevolgd door Rosanne Malschaert en Eveline Hacquebord.

De kwart afstand werd een prooi voor Luc Steijvers, voor Erik Doornbos en Eduardo Centeno Nieves. Linda Punt schreef de kwart afstand voor vrouwen op haar naam. Zij bleef Lisa Klaassen en Christel la Faille ruim voor.

Gefeliciteerd allemaal! Kijk voor de volledige uitslagen op deze pagina. Daar vind je ook de foto’s die gemaakt zijn door Remco Gerritsen.

Deelnemers, vrijwilligers en supporters: bedankt en tot volgend jaar!